Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt zijn. Het is een efficiënte workout die de spiergroepen versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen, het hele lichaam is hierbij betrokken. Je traint vooral je rompstabiliteit, ook core-stability genoemd. Met 'core' wordt je romp of kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Een stabiele en sterke kern vermindert het risico op blessures, beschermt je rug en zorgt voor een goede houding in het dagelijkse leven.
Joseph Pilates noemde zijn methode 'the art of contrology'. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig, waardoor er dan ook geen of minimaal achtergrond muziek gebruikt wordt. 
Pilates kan ook therapeutisch gebruikt worden, tijdens het revalideren van allerhande blessure en fysieke ongemakken.
Pilates is de start van alles wat met bewegen te maken heeft!
Door de controle in de 'core' die we tijdens de lessen aanleren, kan je dit onmiddellijk toepassen in het dagelijkse leven.

 

+32 (0)474 995 337

Sint-Jozefslaan 42A, 2400 Mol, Belgium

©2019 by Flow of Life. Proudly created with Wix.com & DDR