Zoeken
  • Nele Stessens

Het nut van chin tuck!!!

Bijgewerkt: 14 jul 2019

Ik geef al jaren les, ik kan er niet genoeg op hameren maar wat is een goede houding zoooo belangrijk! het is als het ware mijn parade paardje. Als ik de zaal nog maar binnenkom, zetten de meeste zich al recht. Voeten, knieën, bekken, buik, schouders en dat laatste die befaamde chin tuck!

Ik geef eerlijk toe 3 jaar geleden, hoorde ik het in Keulen donderen... Wat is in godsnaam de chin tuck? Maar doorheen al mijn opleidingen yoga, pilates, funcional trainer,... werd het mij duidelijk... verkeerde houding van het hoofd ten opzichte van de rest van het lichaam m.a.w. de oren staan niet recht op de schouders.

Mensen die dagelijks achter computers werken, tv kijken en zoveel meer momenten dat we deze houding onbewust aannemen.


Je hebt mensen die zware gevolgen hiervan dragen, denk maar aan nek- en schouderklachten, hoofdpijn, stress...

Als ik mensen op straat in een foute houding zie lopen, heb ik vaak de neiging om ze eruit te plukken en ze even indachtig te maken wat hun houding betreft want overal zie je ze 'hun neus achter nalopen'.


Hier alvast een oefening om de nekspieren en de chin tuck te trainen!

(foto 1) is de onbewuste houding die vaak wordt aangenomen, de kin voor de borst laten uitsteken. Door de oefening (foto 2) je vingers zacht tegen je kin aan te duwen kunnen de nekspieren zich herstellen. Eerst doe je dit voor een 10 tal tellen, verleng dit telkens met 5 tellen tot je aan een halve minuut uitkomt. 10 tellen vasthouden - ontspannen - 15 tellen - ontspannen - ... - tot aan 30 tellen. Doe dit 5x per dag. Tip, zet je alarm van je telefoon 5x dit helpt je er aan herinneren de oefening uit te voeren. Je kan het overal doen, Succes !!!

137 keer bekeken0 reacties
 

+32 (0)474 995 337

Sint-Jozefslaan 42A, 2400 Mol, Belgium

©2019 by Flow of Life. Proudly created with Wix.com & DDR