Zoeken
  • Nele Stessens

Het verhaal achter Pilates, de grote meneer Joseph Pilates

http://www.jillianhessel.com/pilates.html


Pilates is een top work out als het aankomt op controle van het lichaam. In Pilates heb ik ontdekt dat mijn lichaam samen moet werken - moet communiceren om optimaal alles uit je lichaam te halen wat er in zit. Mijn opleiding volg ik bij Yvonne Schüller, zij heeft haar opleiding gedaan bij 1 van de studenten van de master himself. Romana Krysanowski. Zij was ook als het ware een tijd de rechterhand van Joe. Ik ben héél blij dat we elkaars pad gekruist hebben, zodanig dat ik mensen de Pilates aanleer, die Joe ook gaf en niet ben meegegaan in de zoveelste herwerkte versie van Pilates... Naast de klassieke mat, maakte hij ook gebruik van enkele toestellen door hem ontworpen reformer en cadillac waarvan het ziekbed eigenlijk zijn inspiratiebron was, verder nog de barrel en de chair die het meest voorkwamen in zijn oefensessies. Joe gebruikte vele quotes o.a. 'Breathing is the first act of life,and the last'


7 keer bekeken0 reacties
 

+32 (0)474 995 337

Sint-Jozefslaan 42A, 2400 Mol, Belgium

©2019 by Flow of Life. Proudly created with Wix.com & DDR