Zoeken
  • Nele Stessens

Hoe vecht jij tegen de verveling/calorieën in coronatijd!!!

Ja, ook voor mij is het al een hele tijd thuis zitten en de verveling trotseren... Nee, nee op dat vlak, zoek ik wel iets om die verveling tegen te gaan. Daarom, eerste topic - 'Blijven bewegen in tijden van Corona' -

Zoals cardio : wandelen, lopen, fietsen, steppen, trampoline springen,... allemaal goed zolang we niet overdrijven! En heb je nooit gesport of weinig aan beweging gedaan, ga dan nu niet fanatiek dingen beginnen te doen... Bouw dit op, genoeg programma's op de markt Start to Run, Start to Walk, Start to Bike,... om dit op een slimme manier aan te pakken.

Wat krachtoefeningen betreft, een 20' tal 'pittig' wat oefeningen na elkaar dit van de verschillende grote spiergroepen armen - benen - borst - schouders - buik & rug maar uiteraard kan je afwisselen met een dag interval 45'' oefening en 15'' rust of als je een andere indeling wil dan dit ook goed of maak je eigen circuit. Zet dan ook hier de grote spiergroepen aan met telkens een herhaling van 2 of 3. Of kies je liever voor rustig een 3/4 kwartier tot een uur rustige oefeningen kan dit ook altijd! Kies wat bij jou past maar toch een tip, afwisseling!! Dit om je zelfdiscipline hoog te houden want de verveling en discipline sluipt om het hoekje en ook hier een kanttekening als je niet gewoon bent om oefeningen te doen, dan bouw je 'langzaam' op!!!

Wat als je geen materiaal hebt? Dit is zeker geen excuus om niets te doen... Waar je ook staat, zit of ligt - waar je ook bent badkamer, slaapkamer, keuken, toilet, tuin,... nooit is er een excuus om oefeningen niet te doen. Ben je in de keuken, 2 pakken bloem of suiker of wat dan ook arm oefeningen, zit je in de zetel squaten, badkamer lunges en hou desnoods je bad maar vast of doucheraam,... zie je excuses (ik wil ze niet horen;-). Als je aan het koken of poetsen bent, doe dat is een keer bewust met al je aandacht erbij en niet afdwalen of telefoon, tv, laptop,... in de buurt. Je hebt er achteraf dubbel zoveel plezier van.

Nog wat extra tips:

- Maak een planning voor je oefeningen/cardio te doen en hou je daar dagelijks aan.Geef je zelf een rustdag cadeau. Vb. voormiddag 20' (10u) op de mat voor oefeningen - namiddag of 'savonds 3/4 tot 1u cardio nu het langer licht is en/of eventueel doe je 'savonds nog eens een 20' oefeningen. Leg je zelf een discipline op maar wees niet te streng voor jezelf. Uiteraard plan je naar de hand van 'thuiswerken' maar je was en plas werken mag je rond je bewegingstaken organiseren.

- Heb je kinderen die de muren oplopen van verveling, betrek de kids bij de oefeningen want vergeet niet ook zij hebben geen beweging meer! Kleuters & ouders, ga op zoek naar leuke dingen in je omgeving... zo hebben wij ontdekt dat er ezeltjes staan een paar straten achter ons in de wei. Wij gaan dus regelmatig de ezeltjes eten geven en uiteraard is ook hier de berenjacht een topper.

- Wandelen of lopen met de hond(en) tenzij die het beu is om voor de zoveelste keer naar buiten te gaan.

- Online (You tube,...) kan je heel wat dingen volgen, de ene is al wat beter dan het andere. maar nogmaals ga niet als een gek gaan sporten als je dit nog nooit gedaan hebt, bouw op!!!

- Vergeet niet steeds een korte opwarming en cool down in je work out te steken.

In het begin is het een beetje aftasten,

ik weet dat je zeker iets kan vinden waar jou 10.000 stappen ook tot uiting komen!!!

Stay Safe - Stay Healthy - Stay fit ...

Let's do this together!!!

19 keer bekeken0 reacties
 

+32 (0)474 995 337

Sint-Jozefslaan 42A, 2400 Mol, Belgium

©2019 by Flow of Life. Proudly created with Wix.com & DDR