Zoeken
  • Nele Stessens

Kan jij rust vinden in jou yoga flow?

Bijgewerkt: 18 jul 2019

Laat ik eerst bij mezelf beginnen... Nee, ik kon geen rust vinden in yoga! Laat staan dat ik kon volgen in de les. Mijn eerste yoga les ga ik dan ook nooit vergeten, deze dateert ondertussen van 12 jaar geleden. Een 14 tal mensen in een nogal kleine ruimte, waar alle matjes zo goed als tegen elkaar lagen. Ik hoorde heel de les door precies vrachtwagens rijden maar dat kon niet want het was op een super rustige locatie. Heel de les door, heb ik mij afgevraagd wat het was... tot we aan de meditatie gingen beginnen. iedereen lag neer en toen hoorde ik het, het was de ademhaling van mijn buurman... Wat was dat! Terwijl de lesgever vertelde om naar je ademhaling te luisteren, kon ik mij dus niet concentreren want mijn buurman, lag in alle rust te genieten van zijn meditatie en mijn rust was nergens te bespeuren.

Ik heb direct daarna yoga even voor bekeken gehouden, tot ik het een nieuwe kans gaf een 7 tal jaar geleden. Het ging opeens vanzelf, ik kon rust vinden in de les, de ademhaling ging goed (al heb ik hierin wel moeten groeien), de houdingen, de lesgever, ... het plaatje klopte!!

Voor yoga moet je lichaam klaar voor zijn. Als je er niet voor openstaat, komt het ook niet. Ik heb in sommige lessen mensen die weigeren bezig te zijn met de ademhaling, mij ook goed maar dan ga je wel niet tot aan de essentie van yoga.


Een aantal tips om je innerlijke rust te trainen.

- train als het ware je bewustzijn, zwaar geladen informatie ga dit voor jezelf filteren naar een lichtere boodschap.

- Verminder je prikkels per dag drastisch zoals social media en TV.

- Ga aan de slag met yoga oefeningen (asana's). 's morgens 10 minuten een kleine flow met zonnegroet en een balans oefening.

- Ga dingen bewust doen, bewust je ontbijt eten, tanden poetsen, aardappelen schillen, ademen, ...


- Leer voelen wat je echt voelt en het te benoemen.

- Ademen op een juiste manier, ademen = loslaten!

- Ga mediteren! Meditatie is een enorm krachtig middel om je innerlijke rust te ontdekken. Uit ondervinding, ga in het begin niet 10 min. mediteren op je kamer of ruimte waar er veel rommel ligt of waar het werk op je wacht. Ga naar buiten wandelen want ook dat is mediteren. Geniet van je wandeling, leg of zet je neer op een plekje (aarden) dat jou rust kan geven en laat dan even alles van je afglijden van stress, foute opmerkingen, conflicten etc... Als je doorgaat en je plekje verlaat, laat dan je stress, etc... daar. Neem het niet meer mee naar huis.


Draag zorg voor je lichaam want je hebt er maar 1,

Namasté


Op de foto hierboven, is het meditatie plekje van zowel mezelf als ons oudste zoontje Vince. Hier vinden wij rust en zijn we volledig ontspannen. Social media kennen we hier niet!

27 keer bekeken0 reacties
 

+32 (0)474 995 337

Sint-Jozefslaan 42A, 2400 Mol, Belgium

©2019 by Flow of Life. Proudly created with Wix.com & DDR