Zoeken
  • Nele Stessens

Psychologische voordelen als je je kind aan het dansen brengt...

Eindelijk nog is tijd om een stukje te bloggen... Ik heb de afgelopen weken heel wat sportdagen (waar ik danslesjes geef) afgehandeld met kinderen en dat is best wel vermoeiend! Je moet een kind op een minimum van tijd +/- 15 min een dans aanleren. Weet je welke voordelen je hebt aan een aantal minuten dans per dag, laat staan voor kinderen die op deze wereldbol terecht komen en waarvoor heel vaak de druk te hoog is, dat ze zich al dansend kunnen uiten is voor een kind magisch!

Ik ben streng voor mezelf want in die tijdspanne wil ik er een dansje doorkrijgen. Focus op je doelgroep van peuter tot 12 jarigen passeren de revue en zelf nog jonger in de Zumbini klasjes (zie foto).

Ik wil uiteraard ook in een thema werken zodanig dat een kind ook iets meeneemt in zijn of haar jonge leventje en dat ze weten dat fantasie mag, dat ze met hun creativiteit aan de slag kunnen, hun motorische vaardigheden worden rijkelijk getraind, ze leren verschillende ritmes,...

Ze mogen stampen met hun voeten op de grond (zoveel te harder zoveel te liever) ontladen, roepen, etc... alles om zich te gronden en het besef van hun bestaan mee te geven.

Het verbaast me steeds opnieuw wat ik vaak uit een kind krijg, kan zijn verbaal of non-verbaal, leuke dingen maar zeker ook minder leuke dingen.

Vaak weet ik in de 15 minuutjes dat ik ze zie meer dan dat de juf of meester weten van het kind.


Ik wil maar zeggen, dansen laat/maakt je gevoelens en je emoties los. Daarom vind ik het zo boeiend om met kinderen te werken, hebben ook geen blad voor hun mond. Spreken de waarheid, ook als ze het niet leuk vinden.

Dansen is een universele taal, je maakt verbinding en je communiceert zonder een woord! jong of oud maakt niet uit, blank of zwart, welk ritme ook alles heeft zijn draagkracht.

Dansen is fijn om dicht bij jezelf te zijn!


Dansen is meer dan een huppeltje links en een huppeltje rechts, dansen is voelen met je hart!!!!


Life is better, when You dance!!!

8 keer bekeken0 reacties
 

+32 (0)474 995 337

Sint-Jozefslaan 42A, 2400 Mol, Belgium

©2019 by Flow of Life. Proudly created with Wix.com & DDR