Lessen die we aanbieden

Besteed wat tijd met ons

Yoga voor zwangere
Yoga van de baby

Zwangerschaps yoga

Zwangerschapsyoga is een manier om bewust te worden van het zwanger zijn. Negen maanden draag je het kleine wezentje bij je. We beseffen het als mama niet genoeg, maar vanaf de dag van de bevruchting groeit er iets wonderbaarlijks in je buik.

Een nieuw leventje!

Het communiceren met de foetus is zo belangrijk om het een mooie start te geven naar de buitenwereld. In zwangerschapsyoga bereiden we ons fysiek, emotioneel en mentaal voor op de bevalling en de komst van de baby. Door o.a. ademhalingsoefeningen geef je de baby niet alleen meer ruimte in de buik, maar geef je de baby ook rust en ontspanning. Met aandacht voor wat het lichaam aankan, onderhouden we het lichaam door de verschillende yogahoudingen zoals o.a. het verstevigen van de rug.

Als mama voel jij het kind aan, maar ook het kind zal zijn/haar mama aanvoelen. Denk maar aan stress, emoties, dagelijkse bezigheden, ... Door zwangerschapsyoga leer je bewust omgaan met deze momenten door het te ondersteunen met ademhalings-, ontspannings- en relaxatie oefeningen. Je bouwt een sterke verbinding op met je innerlijke kracht, je oerkracht, die tijdens de bevalling de bovenhand aanneemt.

Baby - mama yoga
van 0 tot 2,5 jaar

Je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen. Samen met je baby aan baby-yoga doen versterkt de band tussen ouder en baby op een gezonde manier. Je leert je baby beter begrijpen en kennen in hun eigen babytaal.
Door op een liefdevolle manier om te gaan met je baby leer je ook zijn/haar non-verbale taal begrijpen, zodanig dat jullie naar hartenlust kunnen communiceren. Je baby voelt zich veilig en geborgen bij jou. 
Al kan het kleine wondertje het je nog niet vertellen, maar hij/zij voelt zich welkom en voelt dat hij/zij er mag zijn. Door al deze facetten kan de baby zich een weg uitbouwen in zijn/haar beginnend leventje.
De voordelen van baby-mama yoga zijn o.a. beoefenen van de motoriek, soepelheid, het vergemakkelijken van de energie doorstroming, hersengroei stimuleren, de baby leert zijn/haar lichaam ontdekken (door zachte aanraking en massage), stress verminderen en leren ontspannen (zowel baby als ouder), ... 
Baby's leren wat liefde is in een rustgevende omgeving, omringt met liefdevolle energie en mensen. Als ouder ontdek je wie je baby echt is, en ondersteun je hem/haar van in het prille begin om de wereld te ontdekken.

Zwangerschapsyoga
IMG_4231_bewerkt.jpg

Ouder - kind yoga

De tijd die je als ouder kan doorbrengen met je kind(eren) is vaak beperkt. Door overvolle agenda's van ouders, hobby's, huishoudelijke taken, ... komt quality-time met het gezin weinig of niet aan bod. Voor de ouders is het een ontdekking wat kinder yoga is en voor de kinderen is het fijn omdat mama, papa, oma, opa, of... tijd vrijmaken om een activiteit in te plannen met hun (klein)kind. Ouder-kind yoga geeft de gelegenheid om te ervaren hoe je lichaam op een speelse manier soepel en fit blijft. Ouder en kind leren elkaar kennen op een andere manier. 
Samen leren we relaxatieoefeningen door massages, tekenen, verschillende houdingen (asana's) met twee, creativiteit komt op verschillende vlakken aan bod. Voor beide is het een les van genieten en plezier maken. Koester die momenten!
Door dit te ervaren samen met je kind ontstaat er een intieme band van liefde en respect naar elkaar toe.
Ouder en kind zullen de vertrouwensband kunnen versterken, zodanig dat jullie samen vol vertrouwen en kracht in het leven staan.

Kinder yoga
van 5 tot 7 jaar

Kinder yoga en yoga voor volwassenen kan je niet met elkaar vergelijken. Bij kinder yoga gaan we op een speelse manier (vertrekken vanuit een thema, een boek, een gebeurtenis,...) doorheen de flow. Kinder yoga is niet prestatie gericht, een kind kan zich hier even loskoppelen van alle prikkels die hij/zij door de dag opneemt... op school, televisie, computer, ed. Het spirituele komt minder aan bod tijdens de les en het gaat vooral om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen. Dynamische momenten worden afgewisseld met rustige momenten. Kinder yoga kan een oplossing bieden op allerhande vlakken, innerlijke rust geven aan het lichaam, positief zelfbeeld ontwikkelen, beter concentratievermogen opbouwen, positief denken, respectvol omgaan met zichzelf en anderen, durven opkomen voor zichzelf, ... Tevens wordt ook aandacht besteed aan een soepel lichaam en de motoriek. Doordat een kind kan werken aan zijn/haar lichaam is kinder yoga ook zeer bevorderlijk voor de nachtrust.

De creativiteit van het kind, ontspanning en plezier staan voorop tijdens de kinder yoga les, 

een kind mag gewoon zijn wie hij / zij is!

tekening van het Gezicht
zumbini.jpg

Therapeutische Kinder yoga

De therapeutische kinder yoga is een individuele les, gericht op kinderen die zich anders voelen. Kinderen die lijden aan ADHD, ADD, Autisme en hoog sensitieve kinderen kunnen hier zeker terecht. 
De les houdt in grote lijnen in waar kinder yoga om draait maar met een iets andere aanpak, dit om de veiligheid en eigenheid van het kind te garanderen.

Zumbini
van 0 tot 4 jaar

Zumbini is het kindje van het wel zeer beweeglijke Zumba. Baby's en peuters leren al spelenderwijze omgaan met taal, intrumenten, ... Deze les is wat pittiger en beweeglijker dan een yoga les, maar ook hier komen emotionele, cognitieve en sociale ontwikkeling aan bod alsook fijne en grove motoriek worden ontdekt. 
Zumbini is gecreëerd om de verbondenheid tussen ouder en kind te versterken. Alles gebeurt met de goedkeuring van het kind zelf.

 

+32 (0)474 995 337

Sint-Jozefslaan 42A, 2400 Mol, Belgium

©2019 by Flow of Life. Proudly created with Wix.com & DDR